A doua ediţie a „Black Sea 10K”, eveniment organizat de clubul prezidat de Răzvan Florea, Atena Sport Club, finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa, prin proiectul „Constanţa te lansează la apă”, şi susţinut de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Asociaţia Sportivă Sanasport şi de sponsorii Oil&Gas Recruitment, Avia Motors, Tonis Trade, Petrom, Dobrogea Grup, Decathlon, Cora, TYR, La Oală şi Mediazoom, s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică, la Constanţa, pe o vreme perfectă pentru alergare şi într-o atmosferă de bună dispoziţie.
Ziua de sâmbătă a fost dedicată celor mici, cu vârste curprinse între 7 şi 14 ani, care s-au întrecut la Crosul Copiilor, pe un traseu în organizat în Centrul Vechi al Constanţei, cu start şi sosire în Piaţa Ovidiu. Competiţie s-a desfăşurat pe patru categorii de vârstă, câştigătorii fiind: 7-8 ani (distanţă 1000m): băieţi: Vlad Lomnaru; fete: Sara Nicole Petcu; 9-10 ani (distanţă 1000m): băieţi: Carol Popa, fete: Rianna Rotaru; 11-12 ani (distanţă 1500m): băieţi: Vlad Catană; fete: Casia Maria Damian; 13-14 ani (distanţă 1500m): băieţi: Ştefan Oprişan; fete: Cristina Stancu.
Duminică, cu aproape 200 de participanţi la start, a avut loc mult aşteptata cursă pe distanţa de 10 kilometri, parcurşi în cel mai vechi oraş atestat de pe teritoriul României, cu startul şi sosirea în Piaţa Ovidiu. Traseul a fost accesibil tuturor alergătorilor, având diferenţe minime de nivel şi desfăşurîndu-se pe Str. Traian – Str. Sulmona – Str. Mircea cel Bătrân – Bulevardul Mamaia, până în dreptul Centrului de Distracţii Lake View. Acolo s-au încheiat primii 5 kilometri, făcându-se check pointul şi revenirea către Piata Ovidiu, tot pe traseul Bulevardul Mamaia – Str. Mircea cel Bătrân – Str. Sulmona – Str Traian – Piaţa Ovidiu. Pentru cursa de ştafetă 2 x 5 km, traseul a fost asemănător cu cel de la cursa de 10 kilometri, schimbul de ştafetă fiind efectuat după 5 kilometri, tot în drepul Centrului de Distracţii Lake View.
La categoria open masculin, primul a sosit, cu un avans considerabil, Maxim Răileanu, un pompier din Republica Moldova, urmat de Ionuţ Ghiţă şi Cătălin Jitcovici. În competiţia open feminin, pe prima poziţie s-a clasat Cristiana Ghiţă, care le-a devansat pe Maria Velişcu şi Antoanela Manac, ultima fiind proaspăt revenită de la Campionatele Mondiale de triatlon tineret din Mexic.
Pe primul loc la ştafetă masculin a încheiat echipa “Aşii Alergării Galaţi”, la feminin s-a impus echipa “Vio&Ena”, în timp ce, la mixt, prima poziţie a fost ocupată de echipa “Ultra Run Team”.