COMUNICAT DE PRESA – DOBROGEA GRUP SA

In contextul actual al starii de urgenta, prioritatea Dobrogea Grup, ca producator important din domeniul de morarit si panificatie, este sa fim aproape de consumatori prin asigurarea necesarului de alimente de baza, prin onorarea solicitarilor in crestere exponentiala venite din partea clientilor, dar implementand in acelasi timp masuri suplimentare de siguranta alimentara.
Capacitatea de productie Dobrogea Grup este suficienta pentru a acoperi in totalitate cererea de paine si biscuiti. Avem o varietate mare de sortimente de paine ambalata si biscuiti, acestea fiind produse pe linii automatizate, fara contact direct cu produsele si beneficiem de o productivitate sporita, astfel putem face fata unei cereri marite in mod constant. In ceea ce priveste partea de morarit, fluctuatia este destul de mare, fiind influentata in mod direct de solicitarile clientilor in aceasta perioada.
Mai mult, avem la Dobrogea Grup un stoc de materii prime si ambalaje acoperitor pentru urmatoarele luni si nu estimam deviatii majore din partea furnizorilor actuali. Astfel, consideram ca vom acoperi cererea existenta.
Un alt aspect important in aceasta perioada este cel legat de plafonarea preturilor pentru alimentele de baza. Ne propunem sa pastram preturile actuale catre clienti, tocmai pentru a asigura constanta in livrari si mai mult, pentru ca ne dorim sa fim alaturi de consumatorii nostri in aceste momente dificile.
In ceea ce priveste siguranta alimentara si siguranta angajatilor, am constituit in regim de urgenta un comitet intern de criza, alcatuit din persoane cu responsabilitati importante in cadrul companiei, ce are ca obiectiv permanent implementarea si controlul masurilor si procedurilor specifice obiectului de activitate.
Siguranta angajatilor si siguranta alimentara au fost intotdeauna o preocupare a companiei Dobrogea Grup, fiind deja proceduri implementate in acest sens. Insa, tinand cont de situatia curenta am dezvoltat, emis si aprobat o serie de proceduri specifice atat pentru angajati, cat si pentru viziatori si personal auxiliar. Printre acestea se numara si un screening (o chestionare) a angajatilor intorsi din concedii sau deplasari, a vizitatorilor si a personalului auxiliar, dotarea cu dezinfectant in cat mai multe locuri din companie, in special in zonele de acces in cladiri si suplimentarea masurilor de igiena, inclusiv prin asigurarea de manusi si masti de protectie. In sectiile de productie accesul este limitat doar pentru personalul necesar, fara acces al vizitatorilor.
In ceea ce priveste siguranta alimentara, fiind deja acreditati ISO si IFS, avem un standard inalt de siguranta, dat in primul rand de liniile automatizate de productie ce reduc contactul direct cu produsele, dar si de masurile si procedurile deja implementate, de echipament corespunzator, dezinfectare la intrarea in sectiile de productie, precum si de accesul in aceste zone doar al personalului autorizat. Mai mult, exercitam un control strict al circulatiei personalului pe platformele de productie, dezinfectarea cu o periodicitate sporita a spatiilor de lucru, a echipamentelor tehnologice si a mijloacelor de transport, monitorizarea permanenta a starii de sanatate a angajatilor la intrarea in schimb si pe parcursul programului de lucru. Pe langa procedurile suplimentare implementate, si fiind avantajati si de linii automatizate, avem numarul optim de personal necesar in sectiile de productie.
Asiguram atat partenerii, cat si clientii nostri, de seriozitatea cu care abordam responsabilitatile pe care le avem in misiunea noastra ca producator national in industria produselor alimentare.
Impreuna suntem puternici si vom depasi cu bine aceasta situatie.

Conducerea Dobrogea Grup SA Constanța