Dobrogea Grup și-a prezentat cu onoare și mândrie măiestria obținerii produselor din grâu  prin participarea cu un stand de prezentare  în cadrul evenimentului  “Vinuri și gastronomie din Dobrogea în spectacol la Constanța”  desfășurat la Hotel Ibis în perioada 14-16 iunie 2019.

Din portofoliul său de peste 300 de produse – au fost selectate pentru acest eveniment “exponate” sănătoase și gustoase care au în plus calitatea de a fi legate prin tradiție de pământul dintre Dunăre și Marea Neagră  – ținut căruia îi poartă numele, Dobrogea, pe care  s-a străduit să-l cinstească și să-l onoreze, nume devenit renume în cele aproape șase decenii de activitate.

Din aluat frământat cu pricepere și știința meseriei, cu utilaje moderne, Dobrogea a etalat pe standuri și coșuri de prezentare pâini simple, împletite, cu maia, cu semințe, cornuri, covrigi, plăcinte cu umpluturi diverse – brânză sărată, brânză dulce și stafide, spanac… în tavă sau …varianta “slim” – foietaj cu… umpluturi pentru toate gusturile.

A mai adăugat biscuiții Eugenia – original, liderul unui evantai de produse cu arome și umpluturi bune în orice împrejurare – pentru gustare sățioasă și sănătoasă.

Toate bunătățile orânduite frumos, prezentate, degustate și apreciate au fost însoțite de ingredientul de bază – făina Dobrogea – renumită, fină, apreciată, preferată – mândria morarilor care dau brutarilor – din grâul însămânțat toamna,  învăluit iarna de zăpadă, mângâiat de adierea primăverii și  copt de soare … tot aici, în Dobrogea – cea mai bună făină pe destinații de utilizare -adică făina corespunzătoare obținerii unui anumit produs.

Și secara – folosită în atâtea produse și mai ales în acest produs funcțional unic, pâinea Benecol – vine tot de aici, de acasă, pentru că toate cheltuielile sunt stăpânite și cernute prin sita deasă a calculelor prezente oriunde, în rețete – de morărit și producție, fișe tehnice de produs, fișe de preț… într-o adaptare continuă la cerințele pieței și consumatorului -adaptare pentru care leu cu leu bine stăpânit, bine folosit, bine investit ne cere să învățam permanent toți, indiferent de gradul experienței acumulate, cot la cot cu “cei mici”.

Iar ei, noii angajați învață în continuare că este artă, meșteșug, meserie și răspundere aceea de a oferi semenilor alimente – indispensabile – la standarde europene și internaționale, respectând tehnologia de vârf și cerințele acestora.

Produse de panificatie