Ingrediente blat:
Oua 4 buc
Zahar 200 g
Ulei 150 ml
Faina 250 g
Cacao 3 linguri
Praf de copt 7 g
Cicolata topita 200 g
Lapte 150 ml
Esenta de Rom
Ingrediente crema:
200 g gris
Lapte 900 ml
Zahar 100 g
Unt 150 g
Coaja rasa de la o lămâie
Fulgi de nuca de cocos 50 g
Esenta de vanilie
Într-un castron puneți 4 oua și 200 g zahăr.
Mixați timp de 3 minute pana cand obtineti o crema omogena si deschisa la culoare.
Adaugati 150 ml ulei și apoi cerneți 250 g faina, 3 linguri de cacao și 7 g de praf de copt.
Amestecați cu o spatula pana la omogenizare.
Adaugati 200 g ciocolata topita, 150 ml lapte și esența de rom.
Amestecați cu spatula pana la omogenizare.
Turnati compoziția intr-o tava de cuptor (25X25 cm) tapetata cu hârtie de copt. Nivelați compoziția.
Bagati tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Scoateți tava din cuptor, lăsați blatul sa se răcească.
Scoateți blatul din tava și tăiați-l la jumatate.
Puneți partea de sus a blatului, în tava în care veți construi prăjitura.
Intr-o cratita puneti 900 ml lapte și 100 g de zahăr. Amestecați.
Când laptele a ajuns la punctul de fierbere adăugați 200 g de griș.
Amestecați constant la foc mic.
Cand grișul este umflat, aproape făcut, adăugați coaja rasa de la o lămâie.
Amestecați si apoi opriti focul. Adaugati 50 g de fulgi de nuca de cocos și esența de vanilie.
Amestecati pana se incorporeaza si se omogenizeaza compozitia. Adaugati 150 g de unt. Amestecați pana se topește si se incorporeaza.
Împărțiți compozitia de gris obtinuta în doua părți egale.
O parte turnati-o peste prima jumatate de blat, aflat în tava. Nivelați uniform.
Asezati a doua jumatate de blat. Presați ușor cu mâinile.
Turnati si a doua parte de griș. Nivelați.
Puneti prajitura la frigider pentru minim 2 ore.
Scoateți prăjitura de la frigider și portionati-o după bunul plac.
Razuiti ciocolata peste stratul de gris.
Decorați apoi cu felii de căpșuni sau orice alte fructe va plac.
Consumati cu moderatie!