Notice: Funcția _load_textdomain_just_in_time a fost apelată incorect. Încărcarea traducerii pentru domeniul bridge a fost declanșată prea devreme. De obicei, este un indicator pentru codul unui modul sau a unei teme care rulează prea devreme. Traducerile ar trebui să fie încărcate la acțiunea init sau mai târziu. Te rog vezi Depanare în WordPress pentru mai multe informații. (Acest mesaj a fost adăugat în versiunea 6.7.0.) in /var/www/clients/client11/web35/web/wp-includes/functions.php on line 6121
Gama de produse Dobrogea | Paine de casa coapta in cratita

PAINE DE CASA COAPTA IN CRATITA

INGREDIENTE

Faina Dobrogea tip “000” 1 Kg

Apa 600 ml, Zahar 20g

Ulei vegetal 50ml

Drojdie proaspata 50g

Sare 20g

Mod de lucru pas cu pas:

1.

Intr-o cratita de aproximativ 4-6 litri, toarna 550ml apa calduta, 50ml ulei, 20g zahar si striveste cu degetele 50g drojdie proaspata.
Amesteca cu un tel pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Adauga 1 Kg faina Dobrogea tip “000”, amesteca cu o lingura de lemn si apoi framanta cu mainile timp de aproximativ 10 minute.
Modeleaza o forma rotunda, pune capacul peste cratita si lasa la crescut aluatul pana isi dublează volumul (50-60 min).
Indeparteaza capacul, desprinde aluatul de pe margini si adauga 50ml apa amestecata bine cu 20g sare.

2.

Framanta in cratita pana se incorporează toata apa.
Scoate apoi aluatul pe o suprafata unsa cu ulei si framanta aproximativ 7-10 min.
Formeaza cu mainile o foaie groasa, patrata si impatureste aluatul in doua si apoi iar in doua. Vei obtine un patrat mic si dens pe care o sa-l transformi intr-o bila.
Pune-l in cratita unsa cu ulei si acopera cu un capac.

3.

Lasa la crescut 40-50 de minute pana isi dubleaza volumul.
Indeparteaza capacul si pudreaza cu putina faina Dobrogea. Aceasta te ajuta sa obtii o crusta perfecta.
Optional poti cresta aluatul de paine cu un cutit foarte bine ascutit si mai lasi inca 10 min la crescut.
Preincalzeste cuptorul, iar apoi baga cratița cu capac in cuptor si seteaza temperatura de coacere la 230 de grade pentru 40 de min. Dupa cele 40 minute, indeparteaza capacul si mai lasa la cuptor inca 30 de minute la 200 grade.
Scoate painea din cratita pe un gratar si lasa sa se raceasca.

     În cadrul Grupului de firme Dobrogea, zi de zi, ne ghidăm după principii care ne definesc: respectul și grija pentru tot ceea ce facem, pentru natură și, mai ales, pentru dumneavoastră, clienții noștri dragi. De aceea, suntem încântați să vă împărtășim o decizie importantă, care ne aduce mai aproape de valorile noastre și de un viitor mai bun.

     Ne dorim să fim un exemplu de responsabilitate și bună-credință, motiv pentru care ne-am asumat angajamentul de a folosi, în toate produsele noastre, doar ouă provenite de la găini crescute la sol, în sistem free-cage. Această alegere nu este doar o tendință, ci o expresie a convingerii noastre profunde că bunăstarea animalelor este esențială. Credem că fiecare găină merită să trăiască într-un mediu natural, cu libertate de mișcare și acces la aer curat, oferind astfel ouă de o calitate superioară, cu un gust autentic.

     Această inițiativă este o dovadă a devotamentului nostru de a vă oferi produse nu doar delicioase, ci și create cu respect și compasiune. Este o promisiune că fiecare produs al Grupului Dobrogea aduce în casa dumneavoastră nu doar savoare, ci și un strop de bunătate și responsabilitate.

   Vă mulțumim că sunteți alături de noi în această călătorie către un viitor mai etic și mai sustenabil!