Acesta este nu doar sloganul companiei noastre, este o realitate a zonei Dobrogea, a oamenilor, a pamantului si a tuturor roadelor acestuia.

Regiunea Dobrogea a fost din cele mai vechi timpuri, prin deschiderea sa catre mare, una din portile de cultura si civilizatie ale spatiului carpato-ponto-dunarean. Contactele economice si comerciale cu lumea maritima si continental-europeana au adus Dobrogei elemente de inovatie, inventie, curent progresist si elemente de modernitate.

Din punct de vedere al valorificarii potentialului agricol de exceptie, Dobrogea a fost inca din epoca neolitica, o vatra fierbinte pentru bazele a ceea ce mai tarziu avea sa se transforme in industria moraritului (in regiunea Dobrogea s-au regasit principalele tipuri universale de mori folosite de-a lungul istoriei).

Nu ne propunem sa trecem prin toate descoperirile istorice legate de regiunea Dobrogea, insa ce este de retinut este ca regiunea Dobrogea a fost in permanenta granarul multor civilizatii si imperii.

Poate si de aici semnificatia numelui Dobrogea – pamant bun (provenind din cuvantul slav “dobro” – care inseamna “Bun” si cuvantul grec “Ge” sau “Gaea” care inseamna “Pamant

Preluand denumirea zonei, in 15 iunie 1961 se infiinteaza intreprinderea de stat “Dobrogea” avand ca obiect de activitate prelucrarea graului, fabricarea painii, a produselor speciale de panificatie si a biscuitilor.

Dotata inca de la infiintare cu cele mai performante echipamente si tehnologii, intreprinderea de stat Dobrogea a fost mereu preocupata de zona de inovare si dezvoltare, reusind pana in 1990 sa aiba un portofoliu impresionant de produse de morarit, panificatie, biscuiti si patiserie.

In 1990, in temeiul legii 15/7august1990 privind reorganizarea unitatilor se stat, ia fiinta societatea comerciala pe actiuni “Dobrogea”

Astazi, dupa 62 de ani de traditie, expertiza si cunostinte acumulate, Dobrogea se mandreste cu peste 300 produse de morarit, panificatie si snacks-uri, 16 marci inregistrate, 8 produse si procese de productie patentate, 7 unitati de productie, 7 magazine proprii, export in peste 15 tari, dar mai ales cu echipa de peste 1.200 colegi.

 

Dobrogea – good